28 Haziran 2013 Cuma

Sitenize En Uygun Wordpress Temayı Seçmek

Bir site hazırlayacaksınız ve tasarım bilginiz yok. Bu durumda sitenizin görünümde siz değişiklik yapamayacaksınız. Ve burada sistem içerisinde yer alan bir ücretli veya ücretsiz tema ile yolunuza devam etmek zorundasınız.

Peki bu durumda ne yapacak, temanızı nasıl seçeceksiniz.

Öncelikle ne yapmak istediğinizi iyi bilmeniz lazım. Bir teknoloji portalı mı açacaksınız, bir haber sitesine mi dönüştüreceksiniz, kadınlara özel bir sayfa mı olacak, oyun içerikleri mi barındıracak, ilanlar mı olacak…

Kısacası siteniz hangi içerik ile ne düzeyde bir kitleye hitap edecek. Önce onu belirlemeniz gerekecek.

Sonrasında ise sıkı bir tema arama dönemi başlayacaktır. Ücretsiz Temalar ile ücretli temalar arasında bakınmalar, bitmek bilmeyen denemeler, başka sitelerden ilham almalar falan derken uzunca bir süre araştırma yapmanız gerekecek.

Webmaster ve tema forumlarında ücretli olarak hazırlanan sürümlerin bazen kırılmışını bile denemek durumunda kalabilirsiniz. Ancak size önerimiz her zaman için daha stabil olması açısından ve elbette ki etik olması noktasında ücretini vererek almanız olacaktır.

Bu tercihleri yaparken size gerekli olacak her türlü detaya bakmanız gerekecektir. Resim galerisi var mı, oyun botu mevcut mu, yorum özelliği aktif mi gibi birçok ana detaya bakabilirsiniz.

Detaylar noktasında almaya karar verdiğiniz ve azalttığınız seçenekler arasında halen tercih yapamadıysanız o zaman yakın arkadaşlarınızdan ve bu siteyi ziyaret etmesi potansiyel olan çevrenizden yardım talep edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: