23 Kasım 2012 Cuma

Şirketlerde Kurumsal E-Maillerin Önemi

e posta mail kurumsal email şirket eposta önemi

Şirketlerde Kurumsal E-Maillerin Önemi


Eski zamanlarda kullanılan postalar, bilgisayar çağının gelmesi ile birlikte yerini e posta dediğimiz e-maillere bıraktı. Bilgisayarların gelişmesi ve neredeyse her eve girmesiyle birlikte e posta bir çok kişi için vazgeçilmez bir iletişim halini almıştır. Bu yüzden bilgisayarı olan herkes için,ister bireysel olsun ister şirket olsun e-mail bir gerekliliktir.

Günümüzde birçok şirket kendi web sitesini yaptırırken, bazı şirketler hala Hotmail, Mynet, Yahoo, Google gibi sitelerin ücretsiz e-mail servislerini kullanmaya devam ediyorlar.

Şirketinizin kurumsal bir kimliğe sahip olduğunu ve müşterilerinize değer verdiğinizi göstermek için şirketinizin kurumsal bir web sitesi olmasının yanında şirketinizin uzantısını taşıyan bir e-mail adresine sahip olmanız gerekmektedir.

Böylece müşterilerinize verdiğiniz cevapların, kurumsal firmanız tarafından gönderildiğini anlamak zor olmayacaktır. Örneğin www.abcdetasarim.com adresine sahip bir siteniz var ise abcdetasarim@hotmail.com gibi bir e-mail hesabından müşterilerinize cevap vermeniz, bilinçli müşterileriniz tarafından hoş karşılanmayabilir.

Bilinçli müşteri profillerinde hoş karşılanmayan bu e-mail türleri, potansiyel müşteri kayıplarına dahi yol açabilecektir. Bu yüzden böyle bir websitesine sahip iseniz , kurumsal kimliğinizi içeren e-mailinizi en kısa sürede almanız şirketinizin yararına olacaktır.

Örneğin, destek@abcdetasarim.com adlı bir e-mailden cevap vermeniz, müşterilerinizin gözünde onlara değer verdiğinizi ve profesyonel bir şekilde işinizi yaptığınız hissi uyandıracaktır. Kaliteli ve kurumsal bir şirket profili için, kurumsal kimlik taşıyan e-maile sahip olunmalıdır. Böylece bilgi çağının gerektirdiği kurumsal bir kimliğe sahip oluyor ve müşterilerinize değer verdiğinizi, teknolojiyi yakından takip ettiğinizi gösterebiliyorsunuz.

Tek yapmanız gereken şirketinizin web sitesini yapan firma ile irtibata geçerek, onlardan kurumsal kimliğinizi yansıtacak e-mail adresinize sahip olmak istediğinizi belirtmek. Ayrıca bir websiteniz yoksa, işini profesyonelce yapan tasarım firmalarıyla irtibata geçerek hem firmanızın web sitesini yaptırmanız hem de kurumsal e-mail adresinizi almalısınız.

Bu şekilde müşterilerinize kurumsal bir firma olarak hitap edebilir ve onlarla kolayca iletişim halinde olabilirsiniz. Ayrıca, firmaların bir internet sitesine sahip olması zorunlu olmakla birlikte, müşteri portföyünü genişletmenize de yardımcı olacaktır.

Bu yüzden websiteniz ve ona ait bir e posta adresi üzerinde durmanız, şirketinizin karlılığı ve sürekliliği açısından çok önemlidir.

Hiç yorum yok: