2 Temmuz 2013 Salı

Wordpress İçin Akismet Eklentisi ve Kullanımı

Wordpress site kuranların ilk olarak karşısına çıkan bir eklenti olan Akismet eklentisi aslında pek önemli gibi bir duruş sergilemese de sitenizi spamdan tek başına korumayı başaran bir uygulama olarak ön plana çıkmaktadır.

Site üzerinden Akismet eklentisini aktif hale getirdiğinizde direkt olarak sizden bir Anahtar Kodu girmeniz istenmektedir. Bu koda sahip değilseniz Ücretsiz paketi seçerek hemen üye olmanız ve kodu almanız gerekecektir.

Bu kod girilmeden Akismet Eklentisi aktif hale gelmemekte ve istenmeyen yorumlara karşı sitenizi korur hale geçmemektedir. Bu kodu dilerseniz ekstra özellikleri ile belli bir ücret karşılığında alabileceğiniz gibi dilerseniz de hiçbir ödeme yapmadan kişisel kısmından alabilirsiniz.

Bu kod girişi yapıldıktan sonra Spam olarak wordpress blogunuza gönderilen yorumlar Akismet serverlarında yorumlanacak, içerdiği linkler ve daha önce spama düşen adreslerden atılan yorumlar direkt olarak istenmeyen kategorisine alınacaktır.

Bu sayede sayfanıza her gün gelen binlerce spam yorumu silme derdinden kurtulacak ve her şeyi Akismet Eklentisinin yapmasının keyfine varacaksınız.

Özellikle günlük yüksek sayıda hit alan sitelerin en büyük sorunu olması sebebiyle bu tarz siteler için bu eklenti bir kurtarıcı niteliğindedir.

Yeni siteler için çok fazla önemli olmasa da Akismet Uygulaması belli bir süreci atlatmış, hit almaya başlamış ve spam yapan sitelerin dikkatini çekmiş olan sitelerde oldukça önemli bir konuma gelmektedir.

Kısacası Akismet Uygulaması devamlılık arz eden bir sitede olmazsa olmaz uygulamalar arasındadır.

 

Hiç yorum yok: