9 Temmuz 2013 Salı

Photoshop ve Corel Draw Hakkında Kısa Bir Bilgi

Günümüzde birçok isimle pazarda yer edinen Grafik Tasarım Programları en fazla bilinen iki ürünü ile tam anlamıyla pazara hakim konumdadır diyebiliriz. Elbette ki bunların birisi PhotoShop diğeri de Corel Draw programlarıdır.

Bazen birbirlerinin yerlerine kullanılabilen bu iki uzman ürün aslında tamamen farklı kulvarlar da yer alan, kullanıcısına tasarım alanında her türlü kolaylığı sağlayan ürünlerdir. Bu sebeple de birçok sektörde birbirlerinin yerine kullanıldıkları olmaktadır.

Bu iki programda aslında oldukça komplike ve öğrenmesi zor programlardır. Ancak belli bir eğitim ve üzerinde çalışma ile bazı noktalarına tam anlamıyla hakim olunan programları %100 öğrenmek ve uygulamak ise oldukça uzun soluklu bir çalışma ile ancak mümkün olmaktadır.

Corel Draw daha çok matbaa alanında kullanılan, vektörel çıktılar alınabilen, nadir olarak ise grafik tasarımında da kullanılan bir programdır. Ancak tam anlamıyla bir görsel tasarım programı değil, daha çok sektörel bir üründür.

Photoshop ise daha çok görsel anlamda ön plana çıkan, sektörel olmak yerine grafik olarak kullanıcısına çok fazla özellik sunan bir programdır. Bazı sektörlerde photoshop daha fazla kullanılsa da matbaa vb. alanlarda genellikle tercih edilmeyen veya gerek duyulduğunda başvurulan bir programdır.

Son dönemde hangi programı öğrensem daha etkili olur, bana ve geleceğime yararı olur gibi bir düşünce içine girenlere önerim ikisinden de bir şeyler kapmanız yönünde. Ya da en azından kafanızda hangi sektör varsa ona yakın bir programda karar kılmanız yönünde olacaktır.

 

Hiç yorum yok: