Bir web sayfasının dinamik yapıda olması, yani bir kullanıcı ile etkileşim içerisine girmesi bizlere ne kazandırır bir bakalım dilerseniz.
Öncelikle bir web sayfasına gelen kullanıcıların bu sayfaya gelme sebepleri farklı olabilmektedir. Bu web sayfasının konusu ve paylaştığı içerik ile alakalıdır. Ancak her sayfanın kullanıcı dostu olması ve kullanıcı ile etkileşim içerisine girmesi gerekmektedir.
Misal sayfamızda yazılan her yazı için bir yorum alanı açılmıştır. Bu takıldığınız noktada soru sormanız, varsa şikâyetlerinizi iletmeniz ve hatta hatalarımızı dile getirmeniz içindir. Bu bir anlamda Etkileşim dediğimiz ziyaretçi ile yönetimin birbirine ulaşabilmesi olayıdır.
Artık bu sistem WEB 2.0 dediğimiz sistemle beraber oturmaya başlamış durumda. Bunu bir adım öne taşıyan, ziyaretçilerine farklı aksiyonlar sunan sitelerde mevcut. Bu sayede kullanıcının sitede kalma oranını yükseltmekte, bağlılık oranını arttırmaktadır.
Misal bir oyun sitesi kullanıcılarına oyunun kahramanının kendisi olması imkânını sağladığında kişi o oyuna kendisini eklemekte ve direkt olarak o oyuna bağlanmaktadır.
Aynı şekilde bir film sitesinde kullanıcı yorumları ön plana çıkarılarak bazı yorumlar üstte yer almaya başladıklarında yorum sahipleri kendilerine önem verildiğini görmekte, siteye daha fazla girerek daha fazla etkileşim içerisine girebilmektedirler.
Anlayacağınız üzere bir web sayfasının dinamik bir yapıda olması, kullanıcı dostu bir ara yüz sunması ve elbette ki kullanıcı ile etkileşime girebilecek çeşitli imkânlar sunması hem kullanıcı hem de web sayfası için büyük bir avantajın ortaya çıkması anlamına gelmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder