17 Temmuz 2013 Çarşamba

Web Tasarımı İçin Hangi Yazılıma Hakim Olmanız Gerekiyor

Bir web sitesi tasarlayabilmek için minimum seviyede kaç yazılım diline hâkim olmanız gerekiyor bir bakalım isterseniz.

Öncelikle web sayfası tasarımının olmazsa olmazı, hayatımızın her alanında web ile ilgilenenlerin karşısına çıkacak yazılım dili, HTML’dir. Hyper Text Markup Language isminin kısaltması olan ve Türkçeye Zengin Metin İşaret Dili olarak geçen bu dil bir anlamda Web Sayfalarının atası, olmazsa olmazıdır. Bu sebeple bir web tasarımcının ilk işi az ya da çok orası kişiye göre değişir bu dili bilmek olmalıdır

Son dönemde HTML 5 alt yapısı popüler olmaya başlarken Tizen OS gibi bazı Mobil İşletim Sistemleri de bu alt yapıya geçmeye başladılar.

HTML yapısı dışında tercihe göre PHP veya ASP adı verilen sistemlerden birisi üzerinde çalışmanız gerekeceği için bu noktada da bu yazılım dillerinden birisine hâkim olmanız gerekecektir.

Her ne kadar günümüzde çeşitli Grafik ve Web Tasarım araçları bu tarz dillere pek gerek olmadan web sayfası tasarımı yapılsa da yine de bazı noktalarda müdahale etmeniz gerektiğinde bu programların yardımı olmayacaktır. Bu sebeple de hangi alanda çalışılacaksa o dil bilinmelidir.

Bunların yanında AJAX yapısı, C++ ve Java gibi ek dillerde yapacağınız siteye daha fazla dinamizm katmak için işe yarayacak ek dillerdir.

Veri Tabanı bilgisi ile CSS Bilgisi de bir web sayfasının tamama ermesi için ihtiyacınız olabilecek diğer iki önemli konudur.

 

Hiç yorum yok: