25 Haziran 2009 Perşembe

Artık FriendFeed dosya paylaşım özelliği var!

Friendfeed blogunda yayınlanan bu habere göre artık FF hesaplarımızdan anlık ileti gönderir gibi dosya gönderimi yapabileceğiz. Bunun için yazı girişi yaptığımız kutucuğun altında photos seçeneğinin dibine files seçeneği eklenmiş tıkladığımızda açılan pencere yardımıyla bs içerisinden dosyamızı seçip paylaşıma sunabiliyoruz.

friend-feed-files-sharing

Kullanımıyla ilgili karşılaştığım ilk sorun yükleme sırasında eğer dosyayı yüklemekten vazgeçersem ne yapmam gerektiği oldu. Çünkü ortada bir iptal düğmesi görünmüyordu. Esc'ye basarım bende diyip uzandım ama oda işe yaramadı. Neyse zamanla iyileştirilecektir bu tip sorunlar.

Sanırım bu paylaşım özelliğinin FriendFeed'e eklenmesindeki en büyük etken twitter ile birlikte kullanılmaya başlanan dosya paylaşım platformlarının, eklentilerinin vs. artması. Son zamanlarda twitter'a olan yoğun ilgide bu tip yardımcı seçeneklerin kullanıcıları tarafından hızla üretilmesine neden oluyor. Haliylede rakiplerinin elini boş tutmaması gerekiyor.

Bu özellik FrienFeed blogunda 24/06/2009 tarihi itibariyle burada yayınlandı. Ayrıca buradan da başka bir tanıtıma ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

corelim dedi ki...

o kadar ihtiyaç duyulan bir şey değil benim için.

corelim dedi ki...

o kadar ihtiyaç duyulan bir şey değil benim için.